vineri, 6 februarie 2009

papusi si povesti plangand - telenovea neaosa

este de/a rasu'/plansu' titlul. prima parte este chiar serioasa, adevarata si tragica. dar, cum traim in orasul tuturor "glaucoamelor" posibile, o dam si pe olteneste. o fi de bine... o fi de rau... oricum, este o telenovela. din pacate, insa, fara pic de fantezie.va prezentam acum episodul pilot.
cand ne dam dupa deget si ne lamentam cum ca "vai, cultura... arta... teatrul..., ce stare deplorabila... bietii artisti...", nu trebuie sa uitam nici o clipa ca destinul lor si al institutiilor care/i adapostesc este in mainile "alesilor nostri"(??!!), alesi care nu au nimic comun cu arta, cultura, teatrul. poate numai vreun interes imobiliar. altfel de ce teatrul colibri sta "atarnat" de 3 ani intr/o cladire de birouri (din care e ca si izgonit) sub pretextul revendicarii si degradarii fostului sediu? in cei 3 ani s/au instrainat instalatia si centrala termica si alte bunuri ale teatrului (legal, nu/i vorba!). dar culmea este ca teatrul inca mai incaseaza un procent din chiria pe care o platesc firmele (sau firma?) care inca functioneaza in acel imobil. si inca o culme, poate si mai mare: situatia juridica a acestei cladiri, din a.i. cuza 16 inca nu e certa! o poveste pe care am ascultat/o la gura sobei (adica venita "pe surse")spune ca ar exista (inca) la arhivele statului un act de donatie al acestui imobil din partea proprietarului catre stat... e poveste, poate... dar poate nu!
care este evolutia acestui lucru? simplu! cautam sa ne mutam intr/o (alta) cladire din acelea multe si cu pereti de sticla, rasarite ca ciupercile in zonele unde/ti trebuie pile puternice sa obtii aprobari si avize de constructie. de la primarie, evident.
plang papusile si plang povestile... cine sa le auda?! autoritatea locala care a semnat toate aceste decizii (de multe ori habar n/a avut ce semneaza) si care face "acte caritabile" intr/o institutie responsabila cu educarea artistica si culturala a copiilor (nu ai lor, ai alesilor, pentru ei e nedemn sa vina la "aia cu maimutele", cum am fost numiti in primarie)?
va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu