vineri, 2 martie 2012

Ori toti sa muriti, ori toti sa scapam!

In fiece Joi, de la orele 5 pm trecute fix, crema si intelectualitatea, damele delicate si junii entuziasti, gurile/casca si mosafirii, depotatii si moftangiii se intalnesc negresit la ceaiul oferit cu gratie in numele Madamei Romanescu la Casa Universitarilor craioveni din strada Unirii no. 79. Fara confuziune si mofturi inutile, imboldul sperantei ce ne iuti in misia apostolatului cultural din urbea noastra, taman in prag de furtuni electorale, lua suavul chip al unor intalniri de/a dreptul romantioase, cu parfum de epoca, delicateturi culinare, intepaturi elegante si triumful talentului.

Gazetele urla despre coruptie, care pot pentru ca sa zic ca nici o tara nu s/a mai intamplat. Tinerimea Cetatii Banilor, care cum vine din scoala cu un petec de hartie, nici nu stie sa se stearga bine la nas si pretinde a invata barbieria pe capul statului cu leafa si diurna din buget, care cum iese de la tata mamei trece la tata scoalei si pe urma de la tata scoalei la tata bugetului, este izgonita barbar spre capitala si putredul occident. Din care cauza suntem o soţietate fără prinţipuri, carevasăzică nu le are.

Asadar, ori toti sa muriti, ori toti sa scapam!

Mai ales ca stâlpii puterii: proprietari, membrii Comitetului permanent, ai Comitetului electoral, ai Comitetului școlar, ai Comitetului pentru statuia lui Traian, ai Comițiului agricol și ețetera voteaza pentru catindatul pe care-l pune pe tapet partidul întreg... pentru că de la partidul întreg atârnă binele țării și de la binele țării atârnă binele...

Fireste, cand vedem atatea nedreptati, atatea prostii si greseli, atatea fapte urate, unele deplorabile, altele ridicule, se revolta/n noi dreapta judecata, si fiecare dintre noi, dupa putere, protesteaza si/ncearca sa/nfiereze raul. Dar sa nu credem vreodata ca protestarile si opintirile noastre vor face sa sara lumea din fagas deodata si, de unde se zbatea/n mocirla, sa iasa curate sis a porneasca pe calea cea buna si dreapta. Greu si foarte incet se dezradacineaza obiceiurile si naravurile vechi… Cu toporul se curate padurea; lumea se curate cu vremea si cu rabdare… Nu asa de azi pe maine!

Ori toti sa muriti, ori toti sa scapam!

Am zis!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu